Борисов цъфна в The Guardian като премиер на най-корумпираната държава в ЕС. Сега всички казионни медии и партийни функционери ще тръгнат да обясняват как това е фалшива новина, но ето част от статията , с която нашия премиер прослави страната ни чак отвъд океана.

“България е най-корумпираната държава в ЕС, според Transparency International, а също и най-бедната от 27-те държави-членки.

Борисов, който преди беше бодигард на комунистическия лидер на България Тодор Живков, беше министър-председател повече от 10 години, през които правителственото му правителство се изправи пред поредица от корупционни скандали.

Съвсем наскоро самият Борисов трябваше да отрече обвиненията за участие в международно пране на пари, след като испанският вестник El Periodico съобщи, че каталунската полиция го разследва заради твърдения, първоначално изпратени от Йончева.

В записа, който изтече на 12 юни, човек, който звучи като Борисов, се чува да обсъжда партийния и правителствения бизнес, преди да предположи, че е готов да пожертва министъра на икономиката си Александър Манолев заради неотдавнашен скандал, свързан с неправомерно присвоени еврофондове, ако може ” изгори Елена Йончева ”. По-късно Манолев беше обвинен по подозрение, че използва средства от ЕС, за да си построи имение.

Записът се появи малко преди снимките да бъдат изпратени до медиите на Борисов, заспал с пистолет на нощното шкафче и чекмедже, пълно с пари и злато.”

Цялата статия на The Guardian можете да прочетете тук.