Това, че по време на управлението на кабинетите “Борисов” България достигна своето морално, културно и държавническо дъно, за мнозина вече е безспорен факт.

 Това, че начело на държавата вече над 15 години стои мутра от СИК, за министър на правосъдието пък имаме пълен комедиант, а туризмът ни доскоро се управляваше от кривозъба и самовлюбена лелка е видно за всички, но фактът, че и към момента съвети, как да се управлява държавата дава бившия шофьор на Дим Дуков, вече е прекалено!

 Широката публика всъщност не знае, кой точно е Георги Харизанов. Той реално не е нищо по-различно от своя гуру Бойко Борисов, просто е по-прикрит хитрец и “ганьовщината” му не е толкова видна.

  Освен, че е осъден престъпник за далаверите си като изпълнителен директор на държавното предприятие “Напоителни системи“, лицето Харизанов е известен в София и като бивш шофьор на емблематичния столичен хомосексуалист Дим Дуков. Стотици са тези софиянци, които добре помнят как Харизанов се разнасяше из София с червения автомобил на Дуков. Десетки са и тези които помнят, как Харизанов се правеше на гангстер в бившето кафе и модна агенция на ВИС “Ексграунд”.

За тези, които не знаят, нека кажем, че по някаква ирония на съдбата “Ексграунд” се намираше на булевард Фритьоф Нансен, там където днес се намират офисите на Национална лотария.

В тези години Харизанов се опитваше да прави кълбета на поклонничество пред братята Васил и Георги Илиеви, само и само за да спечели симпатията им, но така и до края те не го бръснеха дори и за слива.

Пак през тези същите години Харизанов не смееше да пръдне, камо ли пък да спомене името на Васил Божков, същият когото днес той усърдно плюе.

Всъщност единственият, който се върза на кухите приказки и фалшиви претенции на лицето Харизанов и до ден днешен Бойко Борисов. Може би просто защото и двамата са си на един акъл!

Може би също и защото Харизанов много искаше, като порасне и той да стане мутра, и той да стане гангстер. Може би именно затова точно през онези години, Гошо Тръбата дори беше отвлякъл един човечец, като за назидание го беше набутал за заложник в мазето на “Ексграунд”. След този случай дори го бяха привиквали да се обяснява в близкото районно, но тогава днешният “икономически мозък”, някак си успя да се измъкне сух от водата.

 Днес същото това лице ръководи някакъв напълно измислен Институт за дясна икономическа политика. Във въпросния “Институт” Харизанов е събрал пет хлапета, които периодично пуска по своята телевизия „Европа“ (за която и до ден днешен не е ясно, как той оглави), ту в своето предаване, ту в това на Коритаров. Двама от тях, за които не е ясно брадите им какво онагледяват, метросексуалност или джихадистки дъх, той за известно време дори успя да пробута в Нова телевизия като водещи на предаването “Плюс-минус”. 

 Че от въпросния “Институт” смислена икономическа мисъл не може да излезе, е пределно ясно дори на Валери Симеонов. Че от градския хитрец Гошо Харизанов “сив кардинал” не може да излезе, е ясно дори и на Тома Биков. Но, че ние позволихме държавата ни да се озове в ситуация, в която неизлизащият от сепарето и тоалетните на “Bedroom” Харизанов, дава акъл,  за съжаление е факт. 

  Вие преценявайте и вие си правете личните изводи. Знайте обаче, че с подобни хора „на първа линия“, България копае дупка в дъното. Дупка, от която трудно ще излезе.