Считам, че съм представител на експертите. Получих подкрепата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Доколкото знам, те са ме предложили. Работил съм като зам.-министър и в Народното събрание. От 18 години работя в Министерството на икономиката – това беше един естествен развой

Това заяви новият икономически министър пред БТВ Лъчезар Борисов.

„1,8 млрд. лв. са предвидени за мерки в икономиката. Това са пари пряко за хората“, каза още той.

„Ще се наблегне и в инвестиции, поне още милиард лева ще има от частни инвестиции у нас“, разкри икономическият министър.

„Финансовата стабилност ни дава увереност, че можем да инжектираме пари в хората. България е в топ 3 по финансова стабилност“, допълни Борисов.

„700 млв. лева ще се отпуснат за кеш-грантове – пари за населението и бизнеса. Така ще има ликвидност и оборотен капитал“, разкри министърът на икономиката.

„Не познавам Пеевски, в Министерството на икономиката съм от 2002 г. Уважавам всички хора и политици“, заяви Лъчезар Борисов.

„Нивото на политическата класа в страната е под въпрос“, коментира Борисов действието на Христо Иванов, който вчера залепи плакат с надпис „Министерство на Пеевски“ на табелата на входа на Министерството на икономиката.