Над 100 000 души са излезли на жълтите павета в столицата тази вечер според организаторите на протеста. Те блокираха няколко ключови кръстовища в центъра на София и викаха „Оставка“ под прозорците на Министерски съвет

Демонстрации срещу правителството се провеждат в още над 10 града. На тях също присъстват хиляди граждани. Опашката от хора в столицата стига до Народния театър. По данни на полицията обаче броят им е около 50 000.

Ето как преминаха събитията през днешния ден: 

На 21-вия ден от протеста блокадите започнаха от обяд. В столицата поетапно бяха блокирани възлови кръстовища в различни части на града. Остава блокирано кръстовището на „Орлов мост“.

Преди минути множеството тръгна на шествие, като се закани, че ще блокира 20 ключови булеварда в София.

Протестиращите се събраха още по обяд пред сградата на Президентството, а в следобедните часове на жълтите павета дойдоха други протестиращи, които превърнаха паветата в своеобразен плаж и обявиха, че няма да се откажат, докато не постигнат исканията си.

Във Варна блокираха Аспаруховия мост.

Инициаторите на организираното недоволство посочиха днешния 29-ти юли като денят на общия национален протест. Към 20. 00 ч. протестиращите пред Съдебната палата се вляха в основния протест.

Снимки: Агнес Методиева 

Източник: Lupa.bg