Корнелия Нинова беше на връх Бузлуджа, където Българската социалистическа партия отбелязва 129-ата годишнина от организираното социалистическо движение в страната

От подножието на Бузлуджа, където преди 129 години се е зародило социалистическото движение в България, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че този парламент е изчерпан и са необходими нови избори.

Нинова беше на връх Бузлуджа, където Българската социалистическа партия отбелязва 129-ата годишнина от организираното социалистическо движение в страната, съобщи БНТ.

Близо хиляда симпатизанти на БСП поднесоха венци и цветя на паметника на Димитър Благоев, основател на социалдемократическата партия.

От Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира протестите и решението на Конституционния съд за имунитета на президента.

„Чисто юридически това, което четем, е, че могат да се събират данни по време на мандата на един президент, но не може да се повдига наказателно преследване. Но може би по-важен е политическият прочит.

Нахлуването на прокуратурата в президентството беше грубо погазване на правовата държава, на Конституцията на страната. Ние подкрепяме протестите – те са справедливи. Радваме се, че най-накрая хората се освободиха от страха си и от апатията и свободно излизат на улицата и изразяват мнението си. Нашата позиция е оставка на правителството и предсрочни избори”, заяви Корнелия Нинова.

Заради опасност от разпространение на коронавируса тази година традиционният събор на левицата на историческата поляна не се състоя, а беше заменен с митинг в центъра на София.

Снимка: БГНЕС