„До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към автомагистрала „Тракия“ край Стара Загора. Полицията има съмнения, че хората не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”. Това обяви Живко Тодоро – член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и кмет на Стара Загора пред NOVA.

„Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”.

„Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета „Борисов” имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми“, посочи още кметът на Стара Загора.

„Повдигат се обвинения, правят се проверки и именно това е нормалният начин на функциониране на демокрацията“, каза той.

Според него в диалога от последните седмици са се казали много неща и много политици са стигнали до крайности. „Тези крайности трябва да бъдат забравени и да се даде крачка назад, защото предстоят много тежки месеци на икономическа, здравна и политическа криза“, категоричен бе Живко Тодоров.