При ДПС ще има нарастване на изборите. Колкото по-рано са изборите, толкова по-висок ще е вотът за Доган

Слави Трифонов има шансове за следващия парламент при избори сега, според експерти.

„Казусът със Слави Трифонов е много интересен. Aко се активира, той има 2 подхода. В момента той е в „студен резерв“. С концертите Трифонов може да събере много хора“, каза журналистът Емил Спахийски за „Денят ON AIR“.

„Ако гласуват повече от 4 млн. на изборите, тогава евентуално този популярен човек би могъл да обере гласовете на хората само заради това, че той е известен. Другата променлива, от която зависи дали той ще бъде успешен, е отливът от традиционните политически партии.

При ДПС ще има нарастване на изборите. Колкото по-рано са изборите, толкова по-висок ще е вотът за ДПС. Масово, групово и неограничено ще има активност за ДПС в определени места.

Електоралната подкрепа на ДПС ще направи борбата на Трифонов за гласове много трудна.

Гласовете за „Воля“ и за патриотичните формации ще изчезнат и ще се налеят в проектите на Слави Трифонов, Васил Божков, Мая Манолова и други хора, които претендират, че са носители на промяната“, прогнозира политологът Стойчо Стойчев.

Той коментира и продължаващите вече месец в страната протести срещу управлението.

„Когато ножът опре до кокала, хората винаги се активират. Фактът, че протестите продължават 20 и повече дни доказва, че тези действия са сериозни и зад тях стоят доста хора. Според мен през септември ще има по-голяма масовост на протестите“, каза Стойчев.