Новият ръководител на „Форд“ от 1 октомври ще бъде Джим Фарли, който сега е главен оперативен директор на тази компания

Джим Хакет, президент и изпълнителен директор на американската корпорация „Форд Мотор“, има намерение да се оттегли. Това се посочва в изявление, публикувано на уебсайта на компанията, предава БГНЕС, цитирано от Dariknews.

Новият ръководител на „Форд“ от 1 октомври ще бъде Джим Фарли, който сега е главен оперативен директор на тази компания. Както е посочено в документа, през следващите месеци Хакет ще прехвърли делата си на Фарли. Освен това до март 2021 г. той ще остане като специален съветник. След това ще напусне компанията.

Хакет управлява „Форд“ от май 2017 г. Бил Форд, председател на съвета на директорите на корпорацията, изрази благодарност към Хакет за „всичко, което е направил за модернизирането на „Форд“. Той отбеляза, че сега компанията има „убедителни планове за разработване на електрически превозни средства и автомобили с автономно управление“.

След обявяването на промяната в ръководството на „Форд“, акциите на компанията в търговията с акции в САЩ нараснаха с около $0,17 (2,47%) до $6,89.

„Форд“ е основан през 1903 г. и е със седалище в предградията на Детройт, Мичиган. Компанията се нарежда сред най-големите производители на автомобили в САЩ.