Пипалата на грабежа, които хунтата на ГЕРб е пуснала в цялата българска икономика, достигат дори до роднините на Бойко Борисов, показа разследване на Narod.bg.

Чрез сложни фирмени взаимовръзки в кацата с мед бърка и сестрата на премиера – д-р Красимира Иванова. Номерът е, че корупцията става чрез печелене на обществени поръчки през софтуерна фирма на подставено лице, който е бушон в измамите, алармира източник на Narod.bg от средите на прокуратурата.

По тази схема само за 2019-а година са спечелени близо 11 млн. лева!

За да разплетем схемата, първо трябва да потърсим отговор на въпроса как една фирма прави десетки милиони от обществени поръчки с минимален брой служители?

Отговорът на този въпрос би бил интригуващ, ако го получим от Николай Паунов, собственик и управител на софтуерната фирма ССАРМ ЕООД, пише източникът на Narod.bg.

ССАРМ е софтуерна фирма за системна интеграция, която в последните години е сред дружествата с най-високи печалби на пазара у нас.

През 2018 г. фирмата инкасира малко над 9 млн. лева, а през 2019 г. почти 11 000 000 лева и така застава на 11-о място по печалба в България! Логичният въпрос е как се правят такива пари от човек на 39 години? Отговорът е – чрез огромен брой спечелени обществени поръчки, установи Narod.bg.

Николай Паунов е милионер на 39 с достъпа до обществени поръчки

Сред маститите клиенти на ССАРМ ЕООД фигурират Държавен фонд „Земеделие”, МВР, Министерство на икономиката, Община Враца, Община Девин и куп други държавни институции, които поръчват на ССАРМ услуги за милиони левове. Николай Паунов има също така съдружие с главния подизпълнител за българските документи за самоличност С & Т България ЕООД.

От тук започват странностите…Учудващият възход на този млад българин със сигурност би трябвало да се дължи на силен и многоброен екип във фирмата му.

При проверка на конкурентите по печалба се оказа, че 11-те милиона печалба за 2019-а са направени с… 13 човека персонал… Странно нали? Доста заети ще са били тези хора, чуди се информаторът на Narod.bg.

Интересни са и хората, с които се асоциира Паунов. Публична тайна е, че младият милионер живее на семейни начала с Анжелина Тотева, която пък бе началник на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, а след това и началник на кабинета на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. (ВИЖ КАРЕТО)

В момента Тотева е зам.-председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”, провери Narod.bg.

Дали това има общо с множеството грандиозни успехи на ССАРМ в това министерство и възложените на фирмата му поръчки за милиони или свързаността е плод на чиста случайност?

Реклама

Д-р Красимира Иванова е в схемите на височайшия си брат

Друга публична тайна е, че неговият личен съдружник „Технологика” ЕАД е приближена фирма до сестрата на Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова.

Странни съвпадения или по-скоро закономерни за хунтата обвързаности, нали? При това логични и в унисон с националния икономически микроклимат в последните години на управление на ГЕРБ…

Проверката на Narod.bg показа още, че връзкарят Николай Паунов е едноличен собственик на още няколко фирми – ВИП КОМП ЕООД, КОРУС ИНВЕСТ ГРУП ООД, КАПИТАЛ ПРО ЕООД и Р ЕНД Н АУТО ЕООД.

Освен това участва в управлението на СС ТЕХ, СДРУЖЕНИЕ ЕЛИТ АРТ КЛУБ, БГ-Системна интеграция  и Народно читалище „Стефан Богориди”.

Гаджето на Паунов – с имоти като Шехерезада

Два имота през 2013 г. и 2014-та г. е купила бившата вече шефка на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов – Анжелина Тотева. От декларацията й става ясно, че в рамките на 2 години тя е успяла да си закупи апартамент и къща в Бистрица, показа проверка в декларацията й до Сметната палата. Странно, но любимката на Бойко и довчерашна шефка на пресцентъра на ГЕРБ Севдалина Арнаудова – Шехерезада, по същия начин се сдоби с къща отново в Бистрица и с апартамент в центъра на София. Аналогиите съвсем не са излишни.

Остиретата на ГЕРБ Томислав Дончев и Владимир Уручев нежно са прегърнали шефката на кабинета Анжелина Тотева

През 2013 г. Анжелина Тотева е платила 159 400 лв. за апартамент от 97 кв. м в София със свои лични трудови доходи, а година по-късно купува и къща в село Бистрица за 159 008 лв. За втората покупка освен спестявания от заплати е ползван и ипотечен кредит.

Сравнението с подадените от Тотева предходни декларации показва интересна последователност. На 13 март 2013 г. Анжелина Тотева е подала приключваща декларация към датата на освобождаването й от длъжност като началник на кабинета на транспортния министър, в която отчита, че сдава поста с налични 77 400 лв.

Само няколко месеца по-късно – на 9 октомври, тя купува апартамента от 97 кв. м на бул. „Евлоги Георгиев“. Тук не е ползван ипотечен кредит, тоест в месеците до покупката Тотева трябва да е получила солиден доход, за да може да си позволи сделката. През юли 2014 г. тя си купува второ жилище – за 159 008 лв., като само 91 485 лв. от тази сума е осигурена с ипотечен кредит.

Въпреки тези разходи на 17 ноември 2014 г., когато встъпва в длъжност като началник на кабинета на премиера Бойко Борисов, Тотева декларира като наличен влог 50 000 лв. Към края на годината този влог е пораснал на 72 992 лв., а декларираният ипотечен кредит от 91 485 лв. към ноември през декември се е свил на 47 800 лв.

Източник: Narod.bg