Дъждовното време не успя да удави гражданското недоволство, за 30 пореден ден в центъра на столицата се събраха множество недоволни срещу настоящото управление, предаде репортер на БГНЕС.

Хиляди граждани се включиха в шествие от сградата на президентството до Орлов мост.

Те преминаха по бул. Цар Освободител и когато минаваха пред сградата на Народното събрание скандираха „Оставка”, „Мафия”, „Уууууу”. Орлов мост е блокиран. Шествието протича мирно. Протестиращите са категорични, че няма да прекратят протестите, докато не получат оставките на правителството, на главния прокурор и не се насрочат предсрочни парламентарни избори.

6 палатки разпънаха протестиращите на Орлов мост и призоваха гражданите да останат до сутринта. Друга голяма група от граждани са пред Министерски съвет, където също е блокирано движението. По целия маршрут от Орлов мост до Министерски съвет има протестиращи граждани.

Рано тази сутрин полицията премахна блокадите на три централни кръстовища в София – на Орлов мост, на Ректората и при президентството.

Бяха задържани 12 души, които бяха освободени малко по-късно. Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи по-рано, че на Коалиционния съвет е обсъдена ситуацията и е взето това решение. От СДВР призоваха протестиращите граждани да не правят нови блокади на кръстовищата.

Антиправителствени демонстрации се провеждат във Варна, Пловдив и други големи градове.

Източник: БГНЕС