Безхаберието от страна на ВиК Добрич и неговите клонове е толкова голямо, че дори не са направили усилие да уведомят стотиците жители за предстоящото спиране на водата

Невиждан кошмар и пълен абсурд застигна няколко Добруджански села, научи NBOX от жители в региона. Вече близо 72 часа, по вина на ВиК Добруджа, стотици хора са оставени без капка вода на сред най-големите августови жеги.

Безхаберието от страна на ВиК Добрич и неговите клонове е толкова голямо, че от фирмата дори не са направили усилие да уведомят стотиците жители на селата около Добрич, че предстои жителите им да останат без вода. Липсва каквото и да е уведомление, а отговорниците по ВиК в селата не предприемат абсолютно никакви действия.

„Представителят на ВиК Добрич, в село Царево седи на мегдана и пие ракия, докато животните на хората буквално умират от жажда, поради липса на каквато и да е питейна вода“, разказва пред медията ни потресен гражданин.

По думите му, кметицата на Царево, както и кметовете на околните села също не дават никаква информация, нито за причините, нито за срока на аварията.

„Не мога да повярвам, че в 21 век оставиха толкова хора без най-насъщното! По телевизора не спирам да слушам наглеца Борисов, който обяснява , къде какви пари бил давал! Какви пари бе!? Ти водата ни взе, за парите ни говориш!, добавя друг бесен гражданин от село близо до Добрич.

Положението се запазва такова вече трети ден, а отговорните институции и власти продължават да нехаят и да мълчат.