“Ред и разбирателство се постигат с диалог”, счита премиерът

Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

23 август е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век. Денят за памет на престъпленията на нацистките, комунистическите и другите режими се отбелязва за първи път у нас през 2010 г.

„Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела. Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!“, написа още Бойко Борисов.

Очевидно коментарът на премиера за вдигнатия юмрук е отправен към президента Румен Радев, който в първия ден на протестите срещу правителството излезе пред недоволните граждани, събрали се пред „Дондуков“ 1 с вдигнат юмрук.