Мъж е бил жестоко убит около 10:30 часа в събота в пловдивското село Пъдарско, научи Plovdiv24.bg.

След подаден сигнал полицаите намерили трупа на 74-годишен мъж от Пъдарско. Тялото му било в кръв и са били установени осем броя порезно-прободни рани, в областта на тялото и главата. Иззета била кръв, открита върху камък до трупа. От разследването останали сериозни съмнения, че около 30 минути преди получаването на сигнала, пострадалият е участвал в спречкване с 27-годишен мъж, психичноболен.

През 2017-а година заподозреният бил настанен за лечение в клиника с диагноза шизофрения. Той незабавно е бил издирен и задържан от органите на реда. По дрехите му била забелязана кръв. От проведени беседи с живущи в селото било установено, че непосредствено след спречкването между  двамата последният се отправил към дома си, а малко по-късно се е върнал на мястото на убийството, носейки в себе си коса.

В дома на 27-годишния мъж било извършено претърсване и изземване, а в двора на къщата е открита и иззета коса със зацапвания от кръв по нея. Психичноболният дори е опитал да почисти кръвта, за да се заличи следите. Случаят е докладван на дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство.

Източник: Факти