“Вътрешната опозиция“ в БСП с нов пъклен план – тайно подготвя изключването на Нинова от БСП на 4-ти септември!

Кликата от двайсетина анти – Корнелия Нинова лица в БСП подготвя нова атака срещу нея и изпълняващият ролята на временен председател на БСП Владимир Москов, научи АФЕРА.

Старите муцуни, изживяващи се като “елит” и „вътрешна опозиция“ в БСП, са замислили нов пъклен план, чрез който да се опитат да отстранят преждевременно Корнелия Нинова и да провалят прекия избор за председател на партията насрочен за 12-ти септември.

След като вчера същите, начело със Сергей Станишев и Георги Гергов, претърпяха пълно фиаско в опита си да съберат кворум с цел да провалят предстоящия вътрешнопартиен вот, сега те са замислили нова схема, която искат да реализират на 4-ти септември.

Според източниците на АФЕРА идеолог на тази нова схема бил бившият лидер на БСП Сергей Станишев, като идеята му била моментално прегърната от основните опоненти на Нинова начело с Георги Гергов, Красимир Янков и Михаил Миков. Не чак толкова ентусиазиран бил Калоян Паргов, който хем се правил на опозиционер, хем не му стискало да бъде такъв.

Основна цел на заговорниците срещу Нинова била да успеят да съберат кворум на 4-ти септември и да свикат Национален съвет с една единствена точка – изключването на Корнелия Нинова и Владимир Москов от БСП.

Какви точно биха били мотивите за нещо подобно не е ясно, но след като вчера в медиите излезе информация, че Станишев и компания са се опитали да фалшифицират кворума, значи всякакви варианти и мотиви са възможни.

Заговорниците били в паника от информацията, че Нинова се ползвала с огромна подкрепа сред редовите членове на БСП в цялата страна. Те ясно осъзнавали, че настоящата шефка на БСП има напълно реални шансове да спечели вътрешния вот Столетницата, а това ги хвърлило в паника.

Според много специалисти по темата и различни публикации в медиите, заговорниците работили в тясно сътрудничество с Бойко Борисов и ГЕРБ.

От своя страна Сергей Станишев имал личен мотив, който се съдържал в това, че все по-често той се превръща за смях сред колегите си в европарламента, защото като лидер на ПЕС не държал властта в социалистическата партия в собствената си държава. Не е тайна, че за Станишев властта често е самоцел, въпреки че в последните години той има касирани 11 скандални загуби от Бойко Борисов и ГЕРБ.

Мотивите на Георги Гергов и Красимир Янков също са ясни. Гергов никога не е крил за близките си отношения с Борисов, както и за идеята, че БСП и ГЕРБ трябва да управляват заедно.

Що се отнася до Красимир Янков там нещата са доста по-елементарни и името му отдавна се е превърнало в нарицателно за най-обикновен кариерист.

Сега, Станишев & co с отчаян ход са замислили на 4-ти септември курт капан – да се опитат да изключат Нинова и Москов от БСП, защото добре осъзнават, че това е последния им шанс. Те перфектно знаели, че като „елит“ биха могли да изманипулират пленума на партията, но не биха могли да изманипулират вътрешния вот в БСП.

Нека още припомним, че вчера Румен Гечев и Георги Свиленски на специална пресконференция съобщиха, че е направен опит за вътрешнопартиен преврат, като изразиха подозрение, че инициаторите му няма да се спрат с този опит.

Автор: Андрей Червенков

Източник: Afera.bg