Защитава ли зам.-председателят на Народното събрание интересите на братя Диневи?

„СКАТ ТВ“ ООД на Валери Симеонов и олигархът Динко Динев имат обща фирма, показва Търговският регистър.

Няма налично описание.

На 26 юни 1999 година е регистрирана „СКАТ – РеТеКом“ ООД с предмет на дейност „производство, експлоатация и монтаж на кабелни системи и излъчване на телевизионни и радио програми по тях при спазване на изискванията на закона и след получаването на необходимите разрешения /лиценз/, покупка на стоки или други вещи в първоначален, преработен или обработен вид в страната и в чужбина, продажба на стоки от собствено производство, търговско представителство и посредничество, комисионни, спедиционни и превозни маркетингови и консултантски услуги“.

Собственици на дружеството са „СКАТ ТВ“ ООД с дялово участие от 49% (където Валери Симеонов като мажоритарен собственик държи 80.40%) и  Динко Димитров Динев – с 26 %, заедно със съдружника си Иван Христов Пеев, притежаващ по документи 25 процента от капитала на търговското дружество.

Няма налично описание.

Точно чрез това търговско дружество – „СКАТ – РеТеКом“, макар и регистрирано със скромните 5 хиляди лева капитал, съдружниците Валери Симеонов и Динко Динев държат на 100 процента комуникациите и цялата кабелна мрежа на север от Бургас: Поморие, Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Елените.

Точно в този общ бизнес се крие и разковничето на съдружието между коалиционния партньор на Борисов и олигарха от Свети Влас.

Както писа BIG5 в публикацията си от 30 август „Валери Симеонов защитава интересите на братя Диневи по Черноморието?“, публична тайна е, че братята Динко и Йордан Диневи са в отлични приятелски отношения с Валери Симеонов. Завладявайки Министерството на туризма чрез Марияна Николова, Валери Симеонов има цялата възможност да лобира за бизнеса на двамата олигарси от Южното Черноморие.

Според източници на BIG5 именно близкото приятелство на братята с Валери Симеонов бе пълноценно използвано, за да се попречи на бизнеса на конкуренцията, и да се осигурят по-добри условия за почивка на “Свети Влас“. Чрез връзки с управляващите Диневи си разчистиха конкуренцията и на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които притежават един хотел в „Свети Влас“ и три в съседния курорт „Елените“. Сега, след като Арабаджиеви са елиминирани, целта е да се закрие и „Слънчев бряг“, за да няма конкуренция или „неподходяща среда“ и от двете страни на курорта на Диневи. За отбелязване е, че от години се повдига въпроса за разпродажбата на дружеството „Слънчев бряг“, в което най-големият акционер е държавата.

Повече за зависимостите между Валери Симеонов и братя Динев виж ТУК.

Данните за бизнес обвързаностите на Симеонов и Динев се потвърждават и от специализирания сайт за адвокатите и нотариусите:

Няма налично описание.
Няма налично описание.

Източник: BIG5