Членовете да си „държат езика зад зъбите“

Дни преди първите вътрешно-партийно избори за председател на БСП, структурите на червените по места се пукат по шевовете от интриги, тайни инструкции и предварително нагласени резултати. Това става ясно от изтекла кореспонденция между председателя на БСП в Сатовча Димитър Неделчев и председателя на Общинската избирателна комисия за изборите на 12 септември Милко Сиркьов. И двамата са сочени за хора на Корнелия Нинова. В мейл от 15 август точно шефът на изборната комисия Сирков дава разяснения на партийния шеф в Сатовча, как трябва секретарите на първичните партийни организации да попълват предварително данните за гласуването.

„ОПО-та да вземат предварително ЕГН-та на своите хора, за да ги отбележат, че са „гласували“! Направи инструктаж „насаме“ с членовете на СИК да си държат езика зад зъбите“, пише още Сиркьов до председателя на местното БСП. Мейлът продължава и с очаквана контролирана бройка гласували: „Ако действаме принципно, повече от 40-50 човека няма да идат да гласуват!“.

Според запознати странната инструкция по грешка е била изпратена и на ЦКПИ на „Позитано“ 20. Кореспонденцията между Сиркьов и Неделчев става явна само ден, след като социалисти коментираха пред „Труд“, че от апарата на „Позитано“ 20 готвят фалшификации на вота по места в полза на Нинова.  

Източник: Труд