„Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява“, заяви по-рано днес Румен Радев

На 2 септември, сряда, държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Обръщението на президента ще бъде от трибуната на Народното събрание при откриването на новата сесия на парламента, която ще започне от 9.00 часа.

По-рано днес държавният глава заяви: „Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на гражданите нова. Мисля, че българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се превърна в символ на корупцията. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и подклажда повече гнева на хората“, заяви държавният глава.

„Категорично експертен кабинет – това ще бъде измама. При такъв режимът на Борисов ще организира изборите и пак ще ги спечели. Докато не видя категорично подадените оставки, няма да коментирам,“ заяви президентът по повод политическата ситуация и предлаганите промени в Конституцията.