Той подчерта, че протестите не стихват и в големите градове в Западна Европа

Хората протестират, защото искат край на режима „Борисов“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като откри учебната година във Военната академия.

„Категорично експертен кабинет – това ще бъде измама. При такъв режимът на Борисов ще организира изборите и пак ще ги спечели. Докато не видя категорично подадените оставки, няма да коментирам,“ заяви президентът по повод политическата ситуация и предлаганите промени в Конституцията. И обяви: „Имам готов вариант за Конституция“.

„Това са нагли опити за пожизнено управление на Борисов.“ Така президентът определи промените в Изборния кодекс, които правната комисия в парламента разглежда в момента.

Категорично трябва да се въведе машинното гласуване, обяви още Румен Радев.

„Народните представители по Конституция изпълняват волята на народа. Затова следва те да се съобразят с тази воля, а тя е ясно – оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие“, заяви още президентът

Той подчерта, че протестите не стихват и в големите градове в Западна Европа. А именно нестихващото недоволство било обществения вот на недоверие към правителството.

„Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява“, заяви държавният глава.