„Разчитаме на вашата мъдрост и опит, особено в кризисни моменти като днешния, където ветераните са своеобразният стълб за партията“

Пета национална конференция на движението на ветераните в БСП се проведе днес в София.

Специален гост по покана на ръководството на движението бе Корнелия Нинова.

Лидерът на партията поздрави ветераните и им благодари за възможността да е сред тях на най-висшия им форум.

„Разчитаме на вашата мъдрост и опит, особено в кризисни моменти като днешния, където ветераните са своеобразният стълб за партията. Самата дума „ветеран“ означава кален в битките – житейски и партийни.“, обърна се Нинова към залата. „Особено важно е в партията да има приемственост между поколенията, уважение към по-възрастните, баланс между различните възрасти.

Затова в партийните органи, Изпълнителното бюро, Националния съвет, структури по места, ветераните са рамо до рамо заедно със средното поколение и младежите. Поколенският баланс е гаранция за единството и устойчивостта на партията.“ формулира генерационната политика на БСП Нинова.

Тя отчете свършеното през мандата ѝ начело на БСП: „За изтеклите 4 години доказахме че БСП е сила, като и на четирите избора увеличавахме подкрепата си. В този ключов момент за историята на България БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна”