„Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Ние сме там, за да запазим гражданския мир и да не допускаме грубо нарушаване на обществения ред“, подчерта Георги Хаджиев

Ако напрежението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицейските служители ще използват физическа сила и помощни средства така, както ни е вменено по Закона за МВР. Ние сме длъжни да запазим както нашия живот, така и живота и здравето на гражданите. Това каза директорът на СДВР Георги Хаджиев по време на брифинг, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„От кадрите, които се виждат по всички национални медии, ясно става едно – че агресията спрямо полицейските служители ескалира. Над 20 полицейски служители са обгазени, не мога да кажа към момента с какво вещество, и се наложи да използваме помощни средства за лична защита“, допълни той.

Хаджиев изрази надежда протестиращите да се вслушат в призива на СДВР.
„Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Ние сме там, за да запазим гражданския мир и да не допускаме грубо нарушаване на обществения ред. До момента полицейските служители са пасивни“, подчерта той.