Спрете негативната кампания, която обслужва само мафиотско-олигархичното управление

Десетки общински структури от цялата страна остро реагират на обвинението на трима от кандидатите за пряк избор в БСП, че организацията на изборите е опорочена, че са „манипулирани списъците” и че „изборът е дълбоко опорочен и по същество уронващ престижа на партията”.
В своите позиции те категорично декларират, че са готови да проведат честни избори и констатират, че изразената позиция е обидна за местните структури, които за първи път в историята на партията ще могат честно и свободно да избират своя лидер.
Общинските ръководства приемат подобно твърдение като обида към местните структури, които са отговорни за провеждането на прекия избор и декларират, че са съставили в срок изборните списъци и са определили членовете на СИК-овете.
„Когато всички погледи са вперени в нас като едиствената политическа сила, която застава зад българския народ и неговите справедливи искания, една група „наши другари“ разпиляват енергия и време във вътрешно-партийни разправии, с което целят да опорочат най-демократичният пряк избор на Председател на БСП. За първи път имаме това право и искаме да го упражни. На нас, редовите членове на БСП, ни е болно да гледаме и да четем в пресата изказвания на тези наши другари, че нещо при нас все не било както трябва. Приятелски огън се сипе и отляво, и отдясно без някой да си дава сметка как се чувстваме ние, редовите членове, ние, които изнасяме всеки един избор на плещете си“, се казва в декларацията от Лясковец.
Структурите на партията в Плевен, Левски, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Кнежа казват: „Гарантираме, че на местно ниво процедурата за пряк избор стриктно ще бъде спазена, гарант. за което са не само структурираните общински комисии за провеждане на избора, секционни избирателни комисии, а и волята на редовите членове на Българската Социалистическа Партия!”.
От общинската структура в Елин Пелин се обръщат към всички социалисти и декларират „пълна подкрепа и готовност за провеждане на вътрешно партийния избор за председател БСП. Този избор е едно от най-големите достижения на вътрешните демократични промени в БСП, които дават право на всеки редови член да изрази своята воля свободно“.
„Желаем прекратяване на братоубийствената и вътрешнопартийна борба за влияние чрез методи, които показват, че не сме един до друг в битката срещу икономическата мафия, която управлява милата ни родина”, се казва в декларация на ОбС на БСП в Хасково.
Във всички декларации местните структури призовават социалистите към активно участие в избора за пряк вот на 12 септември, за да се сложи точка на опитите за вмешателство на външни сили в процесите на партията с цел нейното отслабване и обслужване интересите на олигархично-мафиотското управление на България.