Отговор адв. Белянова получава само на част от въпросите си

Министерският съвет отговори на адвокат Албена Белянова за премиерския отпуск и въпросите, отправени към Бойко Борисов по Закона за достъп до обществената информация. Отговорите обаче са само на някои от въпросите. За останалите от администрацията посочват, че няма налична информация във ведомството.

Припомняме, че Белянова отправи запитването си в края на месец август. Освен за премиерския отпуск обаче, тя пита и за куп други неща. Нейното писмо може да прочетете тук.

Ето и какво написа Албена Белянова:

„Не се чудете какво прави Борисов? Министър-председателят работи, работи, работи…
Не е спирал от началото на протестите.

Остава само да го намерим и от него да разберем какво работи, къде работи и за кого работи. Дължи ни отговори и на много други въпроси, за които Администрацията на Министерския съвет няма информация. Facebook страницата на Бойко Борисов явно е само за дейността му като лидер на ПП ГЕРБ, но не и като министър-председател на Република България, въпреки че от нея разбираме за раздаването на парите на всички данъкоплатци.

Конституция на Република България, Чл.116. (1) Държавните служители са изпълнители на волята и интересите на нацията. При изпълнение на своята служба те са длъжни да се ръководят единствено от закона и да бъдат политически неутрални“.

Източник: fakti.bg