Търгуването на акциите на Уолстрийт завършиха рязко по-ниско, след като акциите на големи технологични компании като „Тесла” претърпяха още един срив, който засегна енергийни и финансови компании

Продажбата на акции в САЩ приключи с много ниски стойности: „Dow Jones” – с 2.3%, а „Nasdaq” с – 4.1%.

Търгуването на акциите на Уолстрийт завършиха рязко по-ниско, след като акциите на големи технологични компании като „Тесла” претърпяха още един срив, който засегна енергийни и финансови компании.

Индустриалната средна стойност на „Dow Jones” е спаднала с 2,3% или около 630 пункта, за да достигне 27 500,89.

Широко базираният S&P 500 се понижи с 2,8% до 3,331.84, докато богатият на технологии Nasdaq Composite Index падна с 4,1% до 10 847,69. Nasdaq е намалял с 10 процента през последните три сесии, след като удари последния „черен рекорд” на спад на 2 септември.

Производителят на електрически автомобили „Tesla” загуби една пета от стойността на акциите си днес заради нестабилен пазар, предаде ТАСС.

При закриването на Нюйоркската фондова борса акциите на компанията паднаха с 21,06% до 330,21 долара за акция.

Още на 1 септември акциите струваха с една трета повече – над 498 долара за акция. Спадът в акциите на производителя се обяснява от анализатори с образуването на „балон“ с необосновано рязко увеличение, както и от факта, че компанията „Tesla” не успя да влезе в широкия пазарен индекс на S&P 500 миналата седмица.

Източник: БГНЕС