Наредила е да се спират хората да не гласуват, за да няма активност

Кюстендил и областта все още са крепост на Мая Манолова, в която редица политически активисти, независимо от партийната си принадлежност, все още се съобразяват с бившия омбудсман и още по-бивш депутат от БСП Мая Манолова.

BIG5 научи от свои източници в града, че общинската съветничка от БСП Лилия Алексиева и БСП-активистката Катя Янчева обикалят организациите в Кюстендил, като уговарят хората да не излизат на 12-ти септември да участват в прекия избор на председател на БСП.

Това морално ли е, питат се социалистите от Кюстендил, които много добре знаят, че цялото семейство на Мая Манолова е на заплата в структури на БСП. Дъщеря ѝ, зет ѝ и бащата на настоящата гражданска активистка от „Изправи се.бг“ са членове на партията и се възползват с пълна сила в кариерното си израстване с червени връзки, сякаш забравяйки, че Мая Манолова напусна Столетницата и пое по собствен политически път. По този път тя стана и омбудсман, назначена от ГЕРБ, а като кандидат за кмет на София активно ухажваше десните, самата тя излагайки „десни“ идеи.

Моралът видимо служи за говорене пред камерите, тъй като в Кюстендилско са впрегнати всички сили, за да се провали прекия избор за председател на БСП – в съзвучие с мотивите за оттегляне от надпреварата на Жаблянов, Янков и Георгиев. Смешният плач, че изборът предварително е опорочен, всъщност крие идеологическата несъстоятелност на опонентите на Корнелия Нинова.

Кюстендилци споделят пред медията ни, че за тях съгражданката им отдавна е загубила тяхното доверие, приравнявайки я с други соцотцепници-интересчии като Лупи, куневисти, АБВ-та и сие.

С кои очи отдавна напусналите БСП ще карат хората да не гласуват на 12 септември за председател и с какви очи същите те ще убеждават когото и да било в своята почтеност, когато самите те се изправят с файтонджийските си формации, колкото и да са популярни в момента, на едни бъдещи избори? Това е въпросът, който си задават днес кюстендилци. Отговорът предстои да видим най-скоро.