Изборите за нов лидер на БСП бяха честни и демократични. Това заяви „Тази неделя“ депутатът от левицата Георги Свиленски в отговор на твърденията, че е имало манипулации на вота

По думите му премиерът Бойко Борисов може да се учи от тях как се организират избори за председател на партия. „Тези, социалистите, показаха, че могат. Без пари, без заплати, без професионална или назначена изборна администрация – да проведат честен избор. На добра воля, на собствени сили и собствена инициатива – да се съберат и да гласуват. Показа как се правят европейски и демократични избори“, каза Свиленски. Народният представител беше категоричен, че изборният ден е опровергал всички твърдения за манипулации, защото процесът е бил спокоен.

„Кого да купиш – социалисти избират социалисти. Ние сме другари, избираме един от четиримата, бяха петима. Кого и с какво да го купиш? Възрастните хора са си дали живота за тази партия, за идеите. Това е най-голямата обида, която може да се хвърли към членовете“, коментира депутатът. Свиленски отхвърли обвиненията на другия основен кандидат за поста Кирил Добре, че неговите застъпници са били „натискани“.

„Г-н Добрев е зам.-председател на партията, кой ги е натискал? Г-жа Нинова един месец беше освободила поста и беше дала правомощията на г-н Москов. Несериозно е да се говори така и резултатите го показаха – 80% подкрепа за един от кандидатите и 60% активност“, каза Свиленски.