Не съм извратен човек, но и на мен малко ми хлопа дъската и затова чат-пат и аз обичам да се самонаранявам.

Седя снощи например и гледам “културния” Банов при “аналитичната” Беновска. Тя, както обикновено, е луксозна, умна, настъпва мини, мята ябълки, абе, циркът е в своя апогей.

Срещу нея пък седи едрото туловище на Боил Банов, върти малки очички и мята видимо мазна коса. Седи той и натъжено вика: „Много съм обиден, много съм обиден! Да ми викат те на мен мутра! Аз приличам ли Ви на мутра, г-жо Беновска?!”

Тук ми идва да му кажа, че и Дани Кирилов не приличаше на правосъден министър, а на Барни Ръбъл, ама… някой път външният вид не лъже.

Не му го казвам, но казвам друго.

Виж, Банов, не, не приличаш на мутра. Приличаш на некъпано недоразумение. Или както би казал Сароян, щото ти нали си „културен“ и го знаеш него, приличаш на нещо, като нищо друго на света. Приличаш на странен хибрид, който работи на алкохол и се храни с некомпетентност, минава едва по 300 метра дневно и веднага спира за презареждане. Поне на мен на това ми приличаш.

Щото, виж Банов, не знам какво са ти обяснявали вашите, когато си бил малък, не знам и каква е личната ти версия за самия теб, не знам и какви комплекси си развил през годините, но със сигурност знам, че така изглеждаш, и то не само на мен.

Изглеждаш още като простак, което ясно се разбра от аудио записите с теб, изглеждаш и в голяма степен като човек, който не зачита законите и правилата в управляваното от него ведомство, което пък се видя от снимки с цигари в кабинета ти, изглеждаш още и като пияница, което пък съвсем ясно се вижда от десетките ти медийни участия и объркани речи.

И друго се вижда.

Вижда се, че обичаш да ходиш с мазна коса, което пък значи, че хич не обичаш да се къпеш. Вижда се, че си безгръбначен, защото иначе нямаше така да се гънеш и да се мазниш на Борисов, и не на последно място – вижда се, че се представяш за министър на културата на България, докато културата ти, ако въобще я е имало някога, днес явно е поискала развод и е избягала. Най-вероятно поради посочените по-горе причини.

Освен това, Банов, да знаеш, щото виждам, че не знаеш – шефът ти Борисов, който преди дни нарече своя народ “мафия и мутри”, всъщност е абсолютно официална мутра. Ако не ми вярваш, питай го и гледай как ще те на.бе и теб с 200!

И последно, Банов, престани да се правиш на ощипана любовница и да мрънкотиш от телевизора колко си бил обиден.

Банов, освен може би на баща ти, на никого друг не му пука, обиден ли си от нещо или не.

Престани да ни занимаваш със своята фъфлеща персона, от която никой не се интересува и от която нищо не зависи. Напротив. Съвземи се. Животът ти дава шанс! Свърши нещо полезно. Иди се изкъпи.

Автор: Миле Китич

Изтоник: big5.bg