Лидерът на ВМРО заяви, че като коалиционен партньор вече два пъти се опитва да намери общ език между първите мъже в държавата

Безуспешни до момента са призивите за диалог между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за сваляне на напрежението, които отправи вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Това призна самият той пред журналисти в Добрич, където присъства на церемонии за празника на града, съобщи Нова телевизия, цитирано от epicenter.bg.

Лидерът на ВМРО заяви, че като коалиционен партньор вече два пъти се опитва да намери общ език между първите мъже в държавата.

„Предложих в името на това да има едно спокойствие в обществото, да има диалог. За съжаление наблюдаваме, че президентът отказва да участва в този диалог. В края на краищата държавата България не е държава за едни избори. Тя съществува тук на Балканите 1400 години. И не може да я залагаме в името на това, че се борим за власт. Няма как да се случи това, което иска президентът: безусловна капитулация, служебно правителство. Разумният вариант е да се води диалог”, заяви Каракачанов.