Парадоксите в България са всекидневие. Пореден сюрреалистичен сюжет с участието на премиера Борисов стартира седмицата. Ловчанският митрополит Гавриил връчи на премиера ордена на светите Новоселски мъченици. Благодарил му за финансовата помощ по изграждане на храма и изографисването му, както и за решението да не се затварят храмовете у нас по време на големите християнски празници.

По същото време в София лидерът на „Атака“ Волен Сидеров бе привикан на разпит в 3 Районно управление на МВР. Призовката е свързана с три обвинения, свързани с апела му хората да отидат в църква по Великден, независимо от противоепидемичните мерки.

Борисов получава награда, а Сидеров ще бъде съден. Справедливо, нали?

Възникват и други въпроси. Дадените от премиера пари, са пари на гражданите. Той обаче охотно получава лични награди и хвалебствия и вярва, че ги заслужава. Досега не сме чули нито веднъж да е дарил лични средства. Но видяхме чекмеджето с милионите евро, златото и пистолета. Митрополит Гавриил обаче не ги е видял… Православни и туристи оставят всеки ден своите левчета и стотинки в храмовете и манастирите, но тях никой не ги споменава.

Ако някой си мисли, че Борисов раздава нашите пари за църкви и манастири, защото е примерен християнин – жестоко се лъже. Купува благоразположението на висшия клир и се рекламира пред миряните. Купува си също индулгенция за греховете. Дори повърхностен анализ на премиерското поведение показва как постоянно нарушава Божите заповеди.

1. Да нямаш други богове освен мен.

Боговете на Борисов са парите и властта.

2. Не си прави кумир и никакво изображение.

Кумир са му отново парите и властта, а изображението му е по фланелки, плакати, запалки, трансперанти, билбордове, портрети в кабинети на партийни активисти…

3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог…

Борисов се кръсти под път и над път, дори когато говори неистини. Например: При своите обиколки казва на пенсионерите, че им е дал по 50 лв, защото толкова можело да отдели държавата, но да са благодарни. Лъжа! Ако намали корупцията пенсии ще се вдигнат двойно, а 50-те лева са унижение.

4. Помни съботния ден, (За християните това е денят на Христовото Възкресение – неделя.) за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е на Господа, твоя Бог.

Дали обиколките с джипката в този ден за агитация и самореклама са нарушение? Господ ще отсъди.

5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.

Той си знае как е по тази заповед.

6. Не убивай.

Ние не знаем, ако той знае…

7. Не прелюбодействай.

Ако спалнята с чекмеджето проговори… Ако проговорят ловни резиденции, държавни резиденции, хотели и тайни явки…

8. Не кради.

Чекмеджето и то стига! Плюс връщанията от обществените поръчки.

9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.

Има доста съмнения за истини, полуистини и неистини, изречени от него по адрес на различни хора.

10. Не пожелавай нищо, което е на ближния ти.

Бизнесмени изгоряха, фирми се рекетират и присвояват, прокуратурата преследва опоненти на властта му…

Със сигурност шест от Десетте Божи заповеди той не зачита и нарушава.Логично е да бъде порицан от църквата, а тя го награждава. Що за висш клир имаме, който прикривайки очевидното, съучаства в извършването на престъпления, които нарушават и 10-те Божи заповеди, и закона? Що за църква е това? Какъв пример дава и на какво ни учи?

Фрог нюз