Буруджиева не е спирала в продължение на месеци от всички тв студиа да плюе БСП и Корнелия Нинова, но в същото време да венцехвали ГЕРБ

Политоложката като дама на всички власти прислугва на поръчителите според хонорара.

Засуканата политоложка Татяна Буруджиева се оказва е извършвала платени услуги в президентството и то вече четири години.

Цял президентски мандат Буруджиева обслужва Румен Радев в опитите му тайно да дестабилизира БСП и персонално Корнелия Нинова чрез различни подривни сюжети, голяма част от тях съчинени от дамата, която явно няма против да направи професионален компромис със себе си и да създава медийно съдържание, противоречащо не само на обществената и политическа логика, но и на елементарна морална хигиена.

Буруджиева не е спирала в продължение на месеци от всички тв студиа да плюе БСП и Корнелия Нинова, но в същото време да венцехвали ГЕРБ. Устатата доцентка нанася вероломни удари по партията дори в най-тежките моменти, често без основание и аргументи. Атаките срещу социалистите не рядко са дори и без причина.

Тя първа побърза да даде интервюта след историческия вътрешнопартиен пряк избор на председател на БСП, а по време на цялата предизборна кампания, проточила се близо една година, беше ярък говорител на вътрешната опозиция – по-популярна сред редовите членове на партията със събирателния образ „червени барони“ или „хайверени социалисти“.

Днес обаче излиза наяве фактът, че Буруджиева е осребрявала говоренето си – за услугите си да уронва реномето на БСП и лидера Корнелия Нинова, всеки месец тя е получавала от президентството по 1200 лева хонорар по граждански договор, одобрен от Румен Радев.

Диагонален преглед на профила на политоложката в Уикипедия разкрива набързо влечението й да бъде конвертируема според хонорара, като продава удобни тези на поръчителите – всички до един лидери на влияние.

Татяна Буруджиева е народен представител в 42-рото Народно събрание от БСП, била е и началник на кабинета на председателя на БСП – Сергей Станишев. В това си качество тя произнася твърдението, че „БСП е може би е единствената, която отговаря на класическото определение за партия“ и че „Такава формация много трудно се разклаща и се разцепва“. По това време, през 2007 г., за Буруджиева ГЕРБ „е една формация, която се гордее, че е полицейска, с методи, които шокират европейците“.

През 2013 г. госпожата признава, че е подкрепила кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС „тъй като от опита си на политолог е научила, че на човек трябва да се даде възможност и да се съди по действията му“.

Повратливата дама минава за една от топлите връзки между Радев и Станишев, според шушукащи в кулоарите на президентството. Биографията й потвърждава този слух, както и другия, че е внедрена именно от Сергей в президентската институция, за да изговаря срещу БСП онова, което не приляга да излиза от устата на Радев.

Сегашната апологетка на ГЕРБ и яростна критикарка на БСП била нещо като основна писта на президента в усилието му да дискредитира индиректно Корнелия Нинова. В същото време той оставал чист и привидно незавихрен от тази антипатия. Парите от президентството, броени на политоложката, като размер са много над сумата, упомената в гражданския договор, плащано й е „под масата“ допълнително, кълнат се поназнайващи кухнята на държавния глава. Това в порядъчна степен обяснява публичните изяви на Буруджиева и целта на атаките й.

Андрей Червенков

Източник: Афера