Заставам зад принципите на Корнелия Нинова

“Имаше множество внушения срещу Корнелия Нинова, но отговорът на социалистите бе ясен. Прекият избор и Конгресът дадоха категоричен отговор. Членовете на БСП гласуваха масово, като 81% бяха за Корнелия Нинова. Заставам зад принципите на Нинова и на БСП. Да получиш 1 или 2% както Валери Жаблянов и Красимир Янков и да претендираш, че можеш да бъдеш ръководител на тази партия е повече от глупост.” Това заяви членът на Националния съвет на БСП проф. Радослав Гайдарски пред Евроком.

Той допълни, че след като отцепниците са видели резултатите си на 12 септември, е трябвало да се извинят, а вместо това са обяснявали неистини.

“Бях с Корнелия Нинова на няколко нейни срещи със социалисти от страната. Там тя говореше за нейните виждания за бъдещето на партията и какво предстои пред БСП в следващите четири години. Тя нито веднъж не спомена нито едно име. Никога не говореше срещу нито един от тази шайка, докато те през цялото време я хулеха”, коментира социалистът.

Той подчерта, че те са говорили непрекъснато против нея и ръководството: “Настройваха хората, дори организираха цели областни съвети против председателя на партията. Такова чудо не знам дали има някъде по света. Те разчитаха, че на Конгреса ще се преборят с нея. Но на него Нинова получи смазващо болшинство. Правеха непрекъснато опити да създадат конфронтация и на Конгреса да бламират Нинова. Но получиха жесток шамар. Всички те бяха изключително нещастни, че не влязоха в Националния съвет. Те са една нищожна групичка. Просто хората не ги искат. Не ги харесват“.

Проф. Гайдарски изрази мнение, че е обидно, че в някои медии се говори за разцепление в БСП: “Какво разцепване – 6 човека напускат парламентарната група, от които 5 напускат и партията. БСП ще се справи и без тях“.

Социалистът припомни, че Красимир Янков е бил лидер на БСП във Варна, като са го изгонили оттам, след което е отишъл в Добрич, като сега и оттам му искат оставката.

“Кого ще представяш? Искал си да бъдеш председател на партията – за теб са гласували 1000 човека от 53 000. След това отиваш на Конгрес – и там гласуват против теб. Щом не искаш да си представител на социалистите, които са те направили преди четири години депутат, ако имаш някакъв морал, напускаш. Те нямат да напуснат, защото, ако изборите се състоят през март догодина има 6 месеца – ще получават ориентировъчно по 5 хиляди лв на месец. Тяхната постъпка е комерсиална“, каза Гайдарски.

“Партията се очиства от такива като тях – те пречеха за нормалната работа на БСП. По всякакъв начин спъваха дейността на левицата“, завърши Радослав Гайдарски.