Бедняци няма на протестите и никой няма желание да ги ухажва, те никому не са нужни. Имат едно предназначение – да се изметат от този свят, обаче тихо, без да се чуе и думичка от тях. Никой няма желание дори да ги изслуша

В предишната си дописка – „Сватовници на неприличието“ – споменах и баш демократа Христо Иванов.
Писах, че той се изтърва да каже в „Панорама“, че може да направи коалиция с ГЕРБ – ако го няма Б.Б., ако се разграничат от него.

Същата вечер в „Дневник“ – сайта на ангелоподобния приватизатор Иво Прокопиев – съобщиха:
„Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов“.
Качиха и интервюто от „Панорама“.
На „Дневник“ трябва да се вярва – той е йерихонската тръба на новите демократи.

В 23,14 часа промениха заглавието и то стана: „Христо Иванов за коалиция с ГЕРБ: Да видим дали ще успеят да се разграничат от модела „Борисов – Пеевски“.
Свалиха и интервюто.

Всичко това, защото Иванов написал в профила си във Фейсбук, че „ГЕРБ не е годен субект за коалиране“.
В 21,30 ГЕРБ става – но без Б.Б.
Час и половина по-късно ГЕРБ вече не става.
Веселите движения на пумпала.
Площада наясно ли е с тях?

Идва ред на тролчето Георги Петров/ Georgi Petrov, който коментира дописката ми:
„Неверни твърдения в поста/на К.К.: – 1. Водещия на Панорама, а не Христо Иванов говореше за коалиция.
2. Христо Иванов не е бил никога министър на Борисов…“.

Ей това са троловете на новите демократи – колкото болшевишката издънка Христо е десен, а не врътлив – толкова и те са коректни.

Могат единствено да подвеждат хората – по рецептите на фалшивите десни.

Впрочем, който иска, нека да вярва на Христо Иванов – стига да каже и половин дума за хайдушката приватизация на Костов.

***

И няколко думи за коментара на Иванка Илиева Наумовa, ще цитирам фрагмент от него:

„Трета поредна седмица приравнявате интелекта на Радев с простотията и наглостта на Борисов. Хайде криво да седим, ама право да съдим!!! Били се ругали като хамали??? Това някаква шега ли е или просто заставате на неутрална територия?… “Там, където нито зла дума те настига, нито пък се каляш в ла@ната. Обаче аз съм тулуп и не мога да мълча…“

Ето и отговора ми.

Драга Иванка,
дяволът е в подробностите, както казват французите.
Във вашия случай, това означава, че пишете, преди да четете.
Изобщо нямате понятие, какво съм писал през годините за Радев.

Ако използвате търсачката на тази страница или още по-добре тази на сайта www.kevorkkevorkian.com и напишете „Радев“, ще попаднете на много любопитни текстове – повечето ласкателни, позволявал съм си дори да напиша, че той щеше да спечели не само срещу Цачева, но дори и срещу Бойко. Нарекох го „Внезапният Герой“.
Но хората не са направени от камък, Радев не е паметник – все още.

Хората се променят – и, впрочем, не аз, а той трябваше да отговори на Каракачанов: че няма никакво намерение да се ръкува с Б.Б., защото това би означавало да поощри допълнително упадъка на политическите ни нрави.
Що се отнася до езика на Б.Б. и Р.Р. – хамалски е и езика, когато някой – особено, когато е президент – се е встрастил в думата „мутра“.

А мутросването тръгна от Христо Иванов/Болшевишки, министърът на Бойко – който може да бъде наречен и „малката мутра“ на Бойко.

Между другото, езика на Бойко, който цитират всички, е използван в частни разговори, незаконно записвани.
А ние, българите, не сме много изискани при интимното си общуване, речта ни често е изпълнен с неприемливи намеци или сквернословия – това не може изобщо да се оспорва.

В случая с двамата „хамали“, не бива да се съпоставя езика от един частен разговор – с едно публично говорене, което също се издънва, когато Радев праща опонента си в психиатрия, и това го чухме.
Всъщност, ако Радев толкова иска да говори за мутрите, да каже нещичко и за мутрите с бели якички – а те са много по-зловеща сила в годините на Прехода.

Досега не сме чули от него и една думичка, примерно, за кристалния приватизатор Прокопиев – и няма да чуем, защото той е дружка с Христо Болшевишки.

И още нещо.
Бойко казва, че „го е набил някому с 200 километра в час“ – това е недопустимо, разбира се, но се случва в частен разговор.

Ами на Радев му го „набиха“ веднага след блестящата му победа – и то публично: когато Илияна Йотова го предупреди да не мръдне дори сантиметър встрани от БСП/от правата вяра.
Това е набиване –жестоко, при това.
Радев, няма вина за тази скандална конфузия – но кротко си премълча.

Така си говорят първите ни мъже – мутросват се, набиват си го, пращат се по лудниците. Абсолютна словесна вакханалия.
Двамата наши герои – освен езиковите си кахъри – имат и една много по-съществена грижа, за която обаче те рядко се сещат.
Не сме чували да възразяват, когато ги определят като хора на Москва, на Вашингтон или на полата на Меркел – но и никога не се самоопределят като хора на Народа.

Бойко отскоро започна натрапчиво да флиртува с обикновени хорица, докато кръстосва страната с джипа си.
Радев пък направи изключително впечатление, когато в едно новогодишно слово/2018 година директно говори за милионите български бедняци. Очаквах да се вкопчи в тази съдбоносна тема, но това не се случи.

Протести/2020 също са безразлични към нея. Когато хвърляш яйца и домати, трудно ще се сетиш за бедняшката преизподня.
Бедняци няма на протестите и никой няма желание да ги ухажва, те никому не са нужни.

Имат едно предназначение – да се изметат от този свят, обаче тихо, без да се чуе и думичка от тях. Никой няма желание дори да ги изслуша.

***