Президентът Румен Радев заяви наскоро, че не се меси във вътрешните дела на партиите, но и не иска те да се месят в неговите. В същото време обаче, става все по-ясно, че на Радев не му е трудно да говори едно, а да прави друго

Откакто го освиркват из цялата страна постоянно секретарят му по вътрешна политика Николай Копринков звъни на депутати, областни и общински председатели на БСП за да му организират клакьори, контра-агитки и групи за посрещане. В същото време обаче от президентството искали да не казват, че въпросните хора са от БСП, като Радев специално молил лицата да не носят партийни отличителни знаци. Наглостта стигнала дотам, че само преди месец, понеже не били доволни от агитката в Тутракан, хората на президента отишли на среща с местното ръководство на ГЕРБ, но отказали среща с това на социлистите. Същата история се случила и в Монтана, Варна и на много други места. Недоволните социалисти по места започнали да си шушукат, че Радев гледал на БСП като на лека жена, която да ползва когато си иска в услуга на личния си интерес.

Така накрая излезе, че за 4 години мандат за Радев на БСП се падна черна работа и организация на агитки, а за либералните соросоиди – служебен кабинет, назначения в президентската администрация, дипломатически постове, регулаторни органи и други свалки. Е, на това се вика двоен стандарт и пълно лицемерие!