Любен Дилов – син за известно време е играл ролята на таен ПР на скандалната международна измамничка Ружа Игнатова.

  Интелигентният и успял бохем се е грижил за имиджа на Игнатова по времето, когато тя все още си мислеше, че може да спре нарастващия около себе си скандал.

За да постигне целта си хитрата измамничка решила да възложи тази нелека задача на Любен Дилов – син, който се славел като перфектен имиджмейкър.

 Според източници на WOW-media Любен Дилов дори водил кореспонденция с различни печатарски и онлайн издания, като в ПР схемата му тогава влизал дори и журналистът Мартин Карбовски.

 Информаторите ни твърдят още, че Дилов обаче бързо загубил интерес към „случая“ на скандалната милиардерка, просто защото очакваните от него плащания не се състояли. Именно някъде по това време и самата Игнатова изцяло изчезна, не само от публичното пространство, но и от дебнещите лапи на няколко международни правораздавателни служби.

Историята на Ружа Игнатова и понзи схемата „OneCoin“ ще бъде пресъздадена във филм. В главната роля ще е холивудската звезда Кейт Уинслет. Уинслет е и продуцент на лентата. 

Филмът ще бъде базиран на неиздадената на книга на Джен МакАдам и Дългас Томас – жертви на измамата OneCoin. Продукцията е озаглавена „Фалшиво!“

OneCoin е основана през 2014 г. от Ружа Игнатова в България. OneCoin следва типичната структура на многостепенна маркетингова схема, но е представена като криптовалута. 

Обещанията на създателите на  OneCoin бяха, че „валутата“ ще се превърне в следващия Bitcoin, въпреки че не е базирана на блокчейн технологията. 

Въпреки няколко предупреждения от страна на вътрешни лица от криптоиндустрията и правителствени агенции, OneCoin продължи да бъде популярен, като множество хора от цял свят „изгоряха“ с парите си. МакАдам, която създаде група за подкрепа на жертвите на OneCoin, казва, че тя и нейните приятели и семейство са инвестирали и загубили над 250 000 евро в схемата.

От 2017 г. Ружа Игнатова е в неизвестност, а от 2018 г. е обект на криминални разследвания. В САЩ тя и брат й са с повдигнати обвинения за ръководители на многомилиардна пирамидална схема за продажба на измамническата криптовалута OneCoin. Българската прокуратура също се ангажира по случая, но все още няма яснота за нейните действия. Брат й Константин Игнатов, изпълнителен директор на OneCoin се съгласи да свидетелства срещу сестра си. Инвеститорите са завели дело срещу OneCoin за измами в размер до 5 милиарда долара. 

„Фалшиво!“ не е първото произведение, вдъхновено от схемата OneCoin. Телевизионно предаване на British Broadcasting Corporation (BBC) за Игнатова също е в процес на разработване. 

Ружа Игнатова присъства и в Досиетата „FinCen“ – международно журналистическо разследване, за съмнителни финансови транзакции и ролята на водещи европейски и световни банки, които са обслужвали олигарси, престъпници и терористи.