Журналистката Миа Сантова не е мигнала цяла нощ след атентата във Виена, при който бяха убити 7 души, а много бяха ранени. Терористите окървавиха столицата на Австрия, атентатът беше извършен с автоматично оръжие

Сантова, която живее във Виена, е била буквално на стотина метра от епицентъра на нападението. “Беше страшно. Чуха се стрелби, после ми се обадиха познати, които живеят буквално на това място и ме предупредиха да не излизаме. Не спях цяла нощ, останах будна, защото бях много притеснена. Чуваха се линейки и полицайски коли, сирените им виеха в нощта. Хеликоптери имаше също”, сподели Миа Сантова по телефона пред БНТ.

Тя разкри, че през деня терористите са предупредили в социалните мрежи, че готвят кървава баня. “Написали са, че в името на Аллах войната не свършва в Ирак и Сирия, а тепърва започва”, разказа Сантова.

“Доколкото чух, един от терористите е избягал, но вероятно има и още.Виена ще остане затворена и строго охранявана. Министърът на вътрешните работи е казал, че има избягъл и моли всички граждани от центъра да си останат по домовете, да не използват градския транспорт, децата, които могат, да останат с родителите”, продължи журналистката. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here