„За пореден път виждаме един груб лобизъм. Сякаш има едно усещане у мнозинството, че времето изтича и трябва всички лобистки закони трябва да минат възможно най-бързо“, каза още Кристиан Вигенин

В агонията на парламента БСП няма да участва – не разбираме тона и обвиненията към нас. Това каза заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус„.

„Даваме днешния брифинг във връзка с проваленото заседание. Това, което се случи днес, е още едно доказателство на това мнозинство, на управляващата партия да гарантират нормалната работа на парламента и адекватното управление на страната. Това е наша позиция, която сме изразявали неведнъж. Парламентът е изчерпан.

Не разбираме тона, който се държи към нас и обвиненията, които бяха отправени. Нашата позиция за неучастие в регистрацията не е нова. Ние сме последователни. Това е принципна позиция, която нямаме намерение да променим. Всъщност обвиненията, че БСП е безотговорна са най-малкото неадекватни. Ние неведнъж предупреждавахме, че тази агония трябва да приключи“, каза още Вигенин.

Той потвърди позицията на БСП, че няма да участват в регистрацията.
Според него лицемерно се подава ръка от едната парламентарна група, а от другата вървят обвинения и квалификации. „Всичко, което е свързано с пандемията и мерките, по тези въпроси сме били коректни от самото начало още от пролетта, та и до днес. В дневния ред на Народното събрание тази седмица няма нищо свързано с решаване на проблемите, свързани с пандемията. За пореден път виждаме един груб лобизъм. Сякаш има едно усещане у мнозинството, че времето изтича и трябва всички лобистки закони трябва да минат възможно най-бързо“, каза още Вигенин.

На въпрос колко депутати са под карантина или с коронавирус, Вигенин обявии, че няма такава информация. „Тези, които са публично известни – ги знаете. Ние за разлика от управляващите коректно обявяваме и в социалните мрежи и със съобщение на пресцентъра. Струва ни се, че фокусът на вниманието беше насочен към нашата парламентарна група именно заради нашия открит подход. Мисля, че е редно и честно към избирателите“, каза още Вигенин.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here