Депутатите трябва да подхванат промените в Закона за мерките и действията на правителството при извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците.

Промяната е по искане на група депутати от ГЕРБ и е с вносител Красимир Ципов.

В 9:11 часа Цвета Караянчева и двамата й заместници Валери Симеонов и Емил Христов заеха местата си и депутатите започнаха да се регистрират.

Депутатите не успяха да съберат кворум от първия път и Цвета Караячева обяви следваща регистрация след 30 минути. И днес народните представители от БСП и ДПС не се регистрираха.

Все пак, от втория път, точно 121 депутати се регистрираха и дадоха кворум за днешното заседание. Беше направено предложение за гледане на първо четене на бюджета за 2021 г. От БСП поискаха приетата точка за бюджета да бъде отменена. Искането им не беше прието от Цвета Караянчева с мотива, че БСП не са присъствали на председателския съвет. 

Иван Ченчев от социалистите пък скочи, че кворумът е бил събран след повече от 40 минути. Освен това в залата бил влязъл човек от ГЕРБ, който бил карантиниран. Дали това е така, никой не разбра.

“От опозицията са 18 човека, няма и толкова, тук дойдоха да пречат. Тука дойдоха хора да четат от трибуната, като гледате, бройте по-добре”, взе думата Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Георги Свиленски се качи на трибуната и взе отношение по въпроса с гласуването на бюджета. Все пак предложението на съпартиеца му Филип Попов беше подложено на гласуване и отхвърлено.

Източник: pik.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here