Вчера 23-годишен неправоспособен водач разби лек автомобил във врачанското село, пострада той и двамата му спътници

Регионалното врачанско онлайн издание Bulnews разпространи видео на тежката катастрофа в село Борован, при която пострадаха трима младежи.

23-годишният Р. М. И., неправоспособен водач на Volkswagen Golf 4, тръгнал към Бяла Слатина с двама свои приятели – П.П.М. на 18 г. и 17-годишният А.В.А., и тримата от Борован.

Един от возещите се в Golf-а решил да заснеме „вълнуващото“ им пътуване. Във видеото се вижда как автомобилът „лети“ в населеното място, навлизайки в едната, а след това в другата лента, като накрая водачът губи контрол над нея и се забива в стълба край детската градина в общината. Ударът е бил толкова силен, че телефонът на снимащия, който се вози на задната седалка, изхвърча и пада под волана, а колата е огъната като консерва. През цялото време в записа се чува тежкото дишане и страданието на ранените момчета.

Веднага след катастрофата неправоспособният Румен напуснал мястото, като по-късно обаче е установен и прегледан в многопрофилната болница в Бяла Слатина.

18-годишният П.П.М., който е седял на предната дясна седалка, е с черепно-мозъчна травма и е настанен в хирургичното отделение, като опасност за живота му няма. А. В. А., който седял отзад и снимал клипа, е с охлузни рани по главата и комоцио, обслужен е и е освободен за домашно лечение.

Причината, довела до зверския удар, е несъобразена скорост с особеностите на пътя при навлизане на ляв завой.

На водача е съставен акт, а по случая е образувано досъдебно производство.

Източник: fakti.bg