Две непълнолетни и едно малолетно лице са задържани за извършване на четири грабежа в Сливен, съобщиха от прокуратурата

Престъпленията са осъществени на 8 и 9 ноември. Жертвите са възрастни хора – три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 г. Грабежите са извършени по един и същ начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. След това причаквали възрастни хора, които не са имали никаква възможност да се защитят.

Спрямо тях са употребени закани и сила с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда, в процес на установяване е от какъв вид е.

Извършителите са установени и задържани след Специализирана полицейска операция от служители на отдел „Криминална полиция“ при Районно управление-Сливен, проведена под надзора на Районната прокуратура в града.

Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения. Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа.

Предстои спрямо тях да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Третият извършител – малолетно момче на 11 години, не носи наказателна отговорност.

Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here