Цел на проверката е Общото събрание на организация, провело се преди няколко дни

Полиция и прокуратура са влезли в Съюза на българските журналисти, за да проверяват Общото събрание на СБЖ, алармира журналистът Анна Заркова.

“Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни.

Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!

СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години – веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван…Но се размърда напоследък и вече го бият – следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен.

То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките.”

В същото време фармацевти и медици съобщават, че не само на рафтовете им, а и в складовете липсват лекарства като определени витамини, противогрипни, антибиотици и ваксини, които се ползват за домашно лечение. Така, на практика, домашното лечение без лекарства става невъзможно в домашния условия, а от друга страна болниците отсега са препълнени, пише Стоян Тончев от “Либерта”, коментирайки темата.

В схемата може да има и скрит замисъл – да си задължително приет в лечебно заведение с диагноза COVID-19, за да върви клиничната пътека за този вирус.

Разбира се, здравето на гражданите не е с приоритет за полиция и прокуратура. Нито неадекватното състояние на българския министър-председател, който сътвори здравен апокалипсис. Държавното обвинение е съсредоточено върху тормоз над журналистите, най-малко, за да ги респектира какви да ги говорят и пишат.

При казуса СБЖ има и нещо други любопитно – притежава имотчета. И на морето. И в центъра на столицата. А мафията е хвърлила око на тях, особено върху неоткраднатите все още от нея – мафията с държавни протекции, морски почивни бази, отбелязва още Тончев.

Източник: fakti.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here