Очаква се решението на съда

Синът на Васил Капланов-Каплата – Никола, е с повдигнато второ обвинение за посегателството върху автомобила на Янек Миланов. Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на Никола Капланов за срязани гуми на лекия автомобил на изчезналия преди повече от 3 месеца дупничанин Миланов.

Обвинението е повдигнато пред Районен съд – Дупница. В него се твърди, че преди 14 месеца Никола Капланов е срязал четирите гуми на автомобила на Миланов, който той бил паркирал пред дома си в Дупница, докато бил в Германия на работа.

Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница излезе с решение, че от събраните доказателства няма обусловено предположение, че Капланов е срязал гумите на автомобила, и не е постановил задържането му под стража. Не е извършена и експертиза на предоставените от обвинението видеоматериали.

Както “Струма” писа, само преди дни беше гледано делото за мярката на Н. Капланов в Районен съд – Дупница и съдия Ели Скоклева постанови мярка “подписка” с мотива, че няма достатъчно доказателства срещу него.

Прокурор Даниела Методиева от Районен съд е протестирала решението пред Окръжен съд – Кюстендил. Районна прокуратура – София също е протестирала решението на съдия Страхил Гошев. Така на 23 ноември ще се гледат двете искания за арест на Н. Капланов, но в Окръжен съд – Кюстендил.

Източник: fakti.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here