Отговорихме абсолютно адекватно на това, което дойдоха да правят хората пред сградата, заяви евродепутатът

“Отговорихме абсолютно адекватно на това, което дойдоха да правят хората пред сградата, а те дойдоха да чупят, да хвърлят, да чупят вратата, да се опитват да нахлуват в нашата сграда с хора вътре по това време, деца от ансамбъла бяха там.” Така коментира пред бТВ вечерта на напрежението пред централата на ВМРО Ангел Джамбазки и кадрите, на които се вижда как мъж, приличащ на него хвърля бомбички и полива с маркуч хората долу.

Това е исторически паметник на културата и ние няма да допуснем да бъде вандализиран да бъде нападан, трошен, добави евродепутатът.

Джамбазки заяви, че са се самозащитавали от вандалския акт и агресия на протестиращите. Според него всеки би го направил, ако в дома му дойдат да чупят.

Той не отговори на въпроса защо е имало бомбички в сградата на ВМРО, но поясни, че пиротехниката се продава в търговската мрежа свободно.

Ако бяха нахлули вътре щеше да се стигне до физически сблъсък, пожарният маркуч беше единственият начин да, каза още евродепутатът, който в момента е доброволец във ВМА.

“Саморазправа е правен термин и ви съветвам да не го използвате, ние се защитавахме от хора, които ни нападнаха и започнаха да трошат вратата ни. Вие сте пристрастни”, отсече политикът.

“Хвърлянето на бомбички да не е някакъв комплекс за това, че не сте завършили казарма“, провокира госта си Хекимян.

На това Джамбазки отговори, като на свой ред го запита дали няма комплекс, че не е учил психология.

“Аз съм човекът, който взе решение да защити нашата собственост. Защо ми задавате въпроси тип Наталия Кобилкина”, попита Джамбазки водещия.

Източник:fakti.bg