Крушението на Кирил Добрев, изгубилият в състезанието за председател на БСП, стигна до низините на подсъдимата скамейка. Арогантността на неуспелия кандидат го превърна в подсъдим за извършване на престъпление.

На Добрев Софийският районен съд е разпоредил да се яви като подсъдим на дело, насрочено за 9 декември. Той ще отговаря пред съда за обида към съпартиец, нанесена публично, като с унизителното си поведение е засегнал честта и достойнството на другаря си.  

Съдът е взел предвид думите, изречени от Добрев към Евгений Белий: „Ще ти е@а  п*тк*а ма*нa”.   Става дума за скандалната сцена, разиграла се в края на юни в коридора на третия етаж на партийната централа на социалистическата партия на „Позитано“ 20, в която един от основните претенденти тогава за председателския пост в БСП – Кирил Добрев скочи на бой срещу Белий – един от организаторите на партията, псувайки и заплашвайки го. Всичко това бе записано от охранителните камери, а видеото с екшъна бе разпространено в интернет. Белий подаде жалба, а сега Добрев ще отговаря в съда за срамното си поведение.

Падението на бившия зам.-председател на БСП бе осъдено от редовите социалисти, предстои да се произнесат и магистратите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here