Борисов е човекът, организирал цялата интрига, той е този, който този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара” за главна мъжка роля

Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски, но човекът който е организирал всичко е Бойко Борисов. Това заяви в интервю за Мария Цънцарова пред bTV бизнесменът Пламен Бобоков.

„Човекът, който е организирал цялата интрига, този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара” за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор“.

Обвиненията бяха преки, но не бяха конкретни. Бобокови отказаха да говорят с факти. Затова и много от въпросите останаха неотговорени.

„В ареста много малко хора смятат, че имаме някаква вина. Всички са наясно какво се цели. И други големи бизнесмени са минали от там. Неприятно ми е да споменавам толкова народ, репресиран по същата схема. Не те удрят лично“, обясни Атанас Бобоков и даде пример със семейство Арабаджиеви и Васил Божков и Елена Динева, която бе арестувана в България.

Атанас Бобоков определи прокуратурата като „садистична организация“. За рекордната си парична гаранция бизнесменът заяви – това е гавра на прокуратурата.

„Исках домашен арест – това е по-лоша мярка. Но те ми казаха, че това е като да съм в следствения арест и съответно паричната гаранция щяла да е по-лошо. Затова ми наложиха 2 милиона лева“, заяви още Бобоков.

Телефоните и кореспонденцията

В свое интервю неотдавна Пламен Бобоков показа своя кореспонденция с премиера Борисов, в която той нарича министър-председателя „бос“. Тогава Бобоков отрече да е комуникирал с държавния глава Румен Радев, каквито бяха твърденията. По-късно същият ден прокуратурата публикува данни за кореспонденция между Бобоков и държавния глава.

„Категорично – в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Показаха съобщение, което вероятно е пращано от друг телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента“, заяви още Бобоков.

Бизнесменът призна, че е контактувал с държавния глава, с когото се познават от няколко години, обсъждали са въпроси и се подкрепят морално.

„Отдавна не си говорим с Борисов. Поне от началото на годината. Спряхме, защото не виждам смисъл да общувам с този човек. Той е в позиция, в която е доказал, че е един голям лъжец и манипулатор. Вижте интервюто му пред FAZ – само лъжи. Всичко, което казва е лъжа. Той отрича, че тези неща са негови. Начинът, по който се защитава, издава човека. Проблемът е, че живеем в страна лъжци“, заяви Бобоков.

„Много общо говорите“, контрира го журналистът.

„Не, не говоря общо. Всичко започна от прокуратурата. Има един триумвират, който управлява тази държава – Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са неверни твърдения за мен и брат ми в това писмо до комисията ЛИБЕ, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже – посочил , че сме придобили имуществото си по престъпен начин, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те много добре го знаят“, посочи Пламен Бобоков.

Бизнесмените намесиха името на Христо Ковачки и други фирми, зад които стоят лица, близки до сърцето на Борисов по казуса с вноса на боклук у нас.

„Борисов е безкрайно страхлив човек. Той изпитва ужас, че всичко, което се е случило благодарение на него, може да му се върне. Мисля, че си е въобразил – Божков, Бобокови, а тук… изплува името на Радев, значи Радев ръководи всичко…“, посочи още Пламен Бобоков.

Гледайте цялото интервю във видеото: