Злочестият пловдивски бизнесмен Румен Рончев, добил светска популярност покрай бурната си любовна афера с дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз, гние вече трети месец в килия в строго охраняван затвор в град Одрин.

Транспортният бос Рончев е с повдигнати обвинения от прокуратурата в Турция за трафик на дрога в особено големи размери, след като на 5 септември бе закопчан край Одрин при спецакция на полицията, а в камион на фирмата му „Ню Транс груп“ бяха открити 28 кг. марихуана.

Съдебният процес срещу Румен Рончев и срещу шофьора на тира, в който са открити наркотиците, все още не е стартирал заради извънредната ситуация с коронавирусната епидемия. Бившият годеник на Миглена Каканашева – Мегз обаче е основен обвиняем, като според негови близки уличаващите показания са дадени от собствения му шофьор. Ако бъде признат за виновен по обвиненията за трафик на наркотици, Рончев рискува присъда от 8 до 12 години затвор, както и глоба, която може да достигне и до 1 млн. турски лири (около 200 000 лв., б.а.).

Единствената хубава новина за Румен Рончев е, че ареста му в Турция е скрепил отношенията му с бившата му съпруга Зорница. Откакто е натикан в пандиз в Одрин, Рончев е бил посетен неколкократно от половинката си, с която е във фактически развод. Преди година транспортния бос разтури брака си по настояване на Мегз, с която се сгоди. Това лято обаче дизайнерката и Румен Рончев се разделиха след пореден публичен панаир, а само няколко седмици по-късно транспортния бос бе арестуван в Одрин с цял сак наркотици, писа „Уикенд“.

Близки до окаушения Рончев споделят пред „Уикенд“, предаде сайта alarma.bg, че бизнесменът хвърля цялата вина за пропадането не върху себе си, а върху Мегз. Транспортният бос бил убеден, че Каканашева е издействала задържането му в Турция. Причината –