Във вторник, на 174 ден от началото на гражданските протести, които искат оставките на правителството и главния прокурор, както и предсрочни избори, „Отровното трио” бе отлъчено с обвинение, че се е превърнало в част от задкулисието.

Пред сградата на Министерски съвет недоволните граждани публично решиха, че проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и журналистът Арман Бабикян не са част от протестиращите, а заявена политическа формация, която е сключила споразумение с Мая Манолова за участие на предстоящ редовен парламентарен вот. За това трябва да си търсят симпатизанти другаде.

Протестиращите заявиха още, че „Отровното трио” не е изразител на исканията на гражданите, които искат оставките на Борисов, Гешев и предсрочни парламентарни избори, обясни пред Faktor.bg, цитирано от lupa.bg архимандрит Дионисий, един от активните протестъри.

Според него от тук нататък триото може да е изразител само на своите възгледи и политическата коалиция, която формира. Могат да търсят подкрепа само от своите симпатизанти, но не и от целия протест „България 2020”, гневен е отецът.

Шест месеца хората са на площада не за да излъчват в представителната демокрация политически формации, а за да отлъчват такива и да махнат ГЕРБ от властта. Не сме се събрали да правим нови партии и коалиции, заяви архимандрит Дионисий.

Сред активните протестиращи отдавна зрее недоволство и недоверие към действията на монтанския адвокат, скулпторът и пиар-експертът. Уличиха ги в непрозрачно изразходване на 100 хил. лв. дарения, но освен това вече е факт, че от почти два месеца триото симулира някакво бунтарство и не се е повявало на площада. Последната им изява е била на 116 ден от протестите. До тогава те са провеждали някаква организация, коментират участници.

За много от недоволните граждани „Отровното трио” вече е част от задкулисието, след като са пристанали на Мая Манолова. Протестиращите са смутени и от факта, че триото е представено във всички медии на властта, а идеите им получават гласност. Това било ясен белег, че са алтернатива на сегашната власт, но за да и бъдат след това патерица за запазване на статуквото. На площада в триъгълника на властта гражданите вече ги наричат иронично „Новите обединени патриоти“.