Тази година убеди всички, че здравето е по-важно от парите. Това обаче не важи, когато парите са приготвени за здраве.

На фона на добрите истории за героизъм и съпричасност в медицинските отделения, днес се появи и една друга, срамна история – санитарка в болница посегна на парите на възрастен пациент.

Човекът приготвил 1000 лв. за лечение в отделение по сърдечно-съдова хирургия.

Кражбата обаче е разкрита. Със съдействието на екипа на отделението и ръководството на болницата извършителката е задържана. А сумата – върната.

Дни преди Коледа възрастен мъж влязъл в болница в Пловдив, като носил в себе си пари, необходими за лечението му.

“На мъжа е предстояла да му бъде направена съдова интервенция. Приготвил е сумата от 1000 лева. Парите и личните му вещи съгласно вътрешния правилник и ред на отделението били внимателно описани в дневник”, каза Таня Костадинова – говорител на ОД на МВР – Пловдив.

Малко след първата медицинска намеса състоянието на 84-годишния пациент се влошило и се наложило отново да влезе в операционна. След втората интервенция лекар открил, че парите на мъжа липсват.

“Отделението е направило под ръководството на началника д-р Михайлов свое разследване, свалени са записи от камерите, при което се е установило какво точно се е случило”, каза д-р Цветанка Лепарова – зам.-управител на Университетска болница “Пълмед”.

За разкриване на кражбата ръководството на болницата потърсило съдействие от полицията.

“Полицията задържа 57-годишна жителка на гр. Стамболийски, която е работила като санитар в пловдивска болница”, каза Таня Костадинова – говорител на ОД на МВР – Пловдив.

Разпитан бил целият дежурен екип на отделението.

“В резултат на разпитите стигна до самопризнание и връщане на откраднатата сума”, каза д-р Цветанка Лепарова – зам.-управител на болница “Пълмед”.

Санитарката е отстранена от работа. Оказало се, че има регистрации и за други кражби.

Източник: Факти

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here