Преди известно време бях обърнал внимание на един малко смешен гаф на сприхавата коментаторка на „ПИК“ Ива Николова, която беше объркала Иван Вазов с Христо Радевски (при това по повод емблематичното стихотворение на Радевски „Към Партията“), докато громеше за пореден път Иван Костов по не помня какъв повод.

Вчера дамата е сътворила поредния си литературен бисер, този път между ругатните спрямо президента Румен Радев. Цитирам: „После „Нещо се случи“, както е кръстил книгата си Херман Хесе, и 10 месеца след началото на пандемията у нас и 10 дни след пристигането на първите ваксини и старта на ваксинационната кампания Радев го удари на консултации за датата на вота.“

Ива спокойно е могла да си ругае Радев и без да споменава Хесе и да сътвори поредния си шедьовър, но дамата очевидно се гордее с литературното си образование.

Всъщност изглежда логично да очакваме от човек, който може да обърка Вазов и Радевски, да не различава Хелър от Хесе. Въпросът е защо този човек си позволява да ни отегчава с публично писане.

Цветозар Томов, фейсбук

Няма налично описание.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here