„Отровното трио“ не е политически и партиен проект, а е граждански проект. Ние сме трима приятели и ние не сме се разпаднали, ние продължаваме да сме приятели, да сме граждани. Важно е и да останем такива. Ако някой очаква, че „Отровното трио“ във вида на трима души, които казват мнението си достатъчно ясно и силно, ще спрат да го казват, дълбоко са се объркали.

Това коментира пиар експертът Арман Бабикян от „Отровното трио“ в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия „Евроком“.

„Някои от нас решиха, че е важно да се включат яростно и във второто полувреме, в политическата битка за избори. Проф. Велислав Минеков не поиска да се ангажира с това, той има друго виждане по въпроса, което заслужава уважение. Всеки е свободен и ние не сме казармена структура, която под строй да върви нанякъде“, допълни Бабикян.

С три предложения излезе Арман Бабикян към всички политически формации – всяка една партия или коалиция да декларира, че няма да влизат в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и партия ГЕРБ, всяка от подкрепящите партии приема добросъвестно да гласува текстове, с които да вади прокуратурата от съдебната власт и да се установява контрол над главния прокурор. Най-общо казано – декларация срещу модела „КОЙ“. Трите точки ще бъдат качени на страницата на Отровното трио днес.

Нахвърлиха се на Мая Манолова, защото от всички, на които предложихме, се съгласи тя. Предложихме една и съща оферта. Предложението беше – след като всички са на площада и могат да застанат един до друг. Оказа се, че гражданите могат да се понасят, когато над главата им има диктатор. Оказа се, че могат заедно. Превъртя се календара и се показа, че лидерите им не могат да са заедно, а ние предложихме точно това. Още нямаме коалиционно споразумение с „Изправи се.БГ“. Надявам се да имаме. Зависи от смисъла, програмите, заяви още Бабикян.

Източник: Факти