Броят на новите инфекции сред хората над 60 години е намалял значително

Броят на болните от тежка форма на коронавируса в Израел за пръв път от седмици спадна под 1000 души, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Здравното министерство съобщи днес, че в страната има 985 сериозно болни от COVID-19, от които 304 са на изкуствено дишане. През последната седмица намаляват и новозаразените. Днес беше съобщено за 4922 случая за последните 24 часа. Преди седмица броят им беше 7237.

Според изследователя Еран Сегал броят на новите инфекции сред хората над 60 години е намалял значително. Правителството постигна бърз напредък и във ваксинацията на израелците и иска да започне кампании за информиране на обществеността, за да противодейства на скептицизма срещу ваксините. Обмислят се и стимули, включително „зелени паспорти“, които биха позволили на ваксинираните да посещават отново определени хотели и ресторанти.

Около 3,8 милиона души от 9-милионното население на Израел са получили по една доза от ваксините. Около 2,4 милиона от тях са получили и втора доза. Около 30 процента от населението е под 16-годишна възраст и засега няма да бъдат ваксинирани. Съществуват опасения, че ваксините не се разпределят по равно в обществото, като сред по-слабите социално-икономически групи се провеждат по-малко ваксинации.

Източник: fakti.bg