Миглена Каканашева – Мегз е на път да постави рекорд по съдебни битки с НАП-Пловдив. Само за една година тя е подала 17 иска за отмяна на наложени глоби, съобщи trafficnews.bg.

През последните няколко години дизайнерката е регистрирала над 45 дружества с името „МЕГЗ“ и номер от 1 до 49. Всички те имат годишни обороти между 30 и 45 хил. лева – точно на границата, преди да подлежат на задължителна регистрация по ДДС.

За всяка една фирма Мегз е подала заявление за пререгистрация по ДДС. При ревизиите от страна на данъчните, те забелязали, че дружествата оперират без да притежават фискални устройства. Каканашева продава дрехите си без да предоставя касови бележки към клиентите си, което й е коствало по 3 хиляди лева на дружество.

От началото на годината Мегз е обжалвала 17 наказателни постановления. Седем от тях са били на първа инстанция в Районен съд. Останалите са били отнесени до компетенцията на Административен съд за касационно решаване след жалба от НАП за отменени наказания.

Дружествата „Мегз“ – 18, 38, 31, 34, 46, 22 и 17 са били „ударени“ след ревизии с по 3 хиляди лева. Всички дружества са получили санкциите при едни и същи мотиви от страна на НАП.

Според наредбата на министерство на финансите, търговските дружества, които упражняват дейност, са длъжни да въведат в експлоатация и използват регистрирани в НАП касови апарати. Това не е сторено при стартиране дейностите на дружествата. Така до ден днешен.

Спрямо Каканашева са съставени актове за по 3000 лева всеки.

Източник: ДИР